Простий рецепт хачапурі від переможниці "Мастер Шеф": страва, яку обожнює вся родина
Рецептом домашніх хачапурі переможниця "Мастер Шеф" Аліна Бурик поділилася з українцями на своїй сторінці в Instagram – це дуже просто та неймовірно смачно.
Для тіста на чотири невеликих хачапурі "Мастер Шеф" Аліна Бурик бере такі інгредієнти:
- борошно - 500 г
- тепла рідина (молоко + вода) - 300 г
- сіль - 1 ч.л.
- цукор - 1 ч.л.
- дріжджі сухі - 10 г
- олія - 25 г
- яйце - 1 шт. (для змащення)
Для начинки нам знадобиться:
- сулугуні - 300 г
- крем-сир - 300 г
- вершки - 50 г
- яйця - 4 шт.
- вершкове масло - за смаком
У мисці переможниця "Мастер Шеф" змішує теплу рідину з сіллю, цукром, дріжджами та третиною борошна. Перемішуємо до однорідності та лишаємо на 20 хвилин у теплому місці. Після цього додаємо решту борошна та замішуємо тісто. В кінці додаємо олію та знову перемішуємо.
Готове тісто зірка "Мастер Шеф" ділить на чотири частини, формує з них кульки, викладає на стіл, присипаний борошном, накриває рушником і лишає на 30 хвилин.
Для начинки просто змішуємо натертий сулугуні з крем-сиром і вершками. Кожен шматочок тіста розкачуємо, викладаємо сирну начинку та формуємо кораблики-хачапурі.
Зверху тісто змащуємо розмішаним яйцем і відправляємо хачапурі в розігріту до 180 градусів духовку до золотистості приблизно на 20 хвилин. На кожне хачапурі вибиваємо яйце та ставимо в духовку ще на кілька хвилин.
Також зірка "Мастер Шеф" додає на кожне хачапурі по шматочку вершкового масла, трішечки підсолює яйце – і можна насолоджуватися.