Простий рецепт курячих нагетсів у духовці: дуже смачно та без зайвої олії
Шеф-кухар Олександр Огороднік показав, як у домашніх умовах приготувати смачні та корисні домашні нагетси з курки без тонни олії.
Для приготування нагетсів нам знадобляться такі інгредієнти:
- куряче філе - 400 г
- кукурудзяні пластівці (не солодкі) - 150 г
- борошно - 50 г
- яйця - 2 шт.
- сіль - 10 г
- чорний перець мелений - 2 г
- паприка - 2 г
- часник - 1 зуб.
- тимʼян - дрібка
- цукор - дрібка
- трішки олії (зручно у формі спрею)
Куряче філе нарізаємо на невеликі шматочки масою приблизно по 30 г.
Кукурудзяні пластівці подрібнюємо до стану крихти. На окрему тарілку насипаємо борошно. В мисочці змішуємо яйця з сіллю, перцем, паприкою, вичавленим або натертим часником, тимʼяном і цукром.
Шматочки курячого філе обвалюємо в борошні, потім у яйці та в кукурудзяних пластівцях. Запаніроване мʼясо викладаємо на деко, застелене пергаментом, і зверху наносимо трішки олії: або спреєм або можна змастити серветкою.
Запікаємо нагетси в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 12-15 хвилин у режимі з обдувом.
Подаємо нагетси з улюбленим соусом, накриклад, можна приготувати соус солодкий чилі. На 200 г соусу солодкий чилі нам знадобиться 50 г свіжого перцю чилі, 50 г болгарського перцю, 10 г часнику, 25 г цукру, 50 г яблучного оцту, 50 г води, 3 г солі та 3 г кукурудзяного крохмалю, розведеного в 10 г води.