Простий рецепт квашених огірків: завжди виходять хрусткими та смачними
Популярна кулінарна блогерка, авторка книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина поділилася з українцями найпростішим рецептом квашених огірків.
За цим рецепт огірки завжди виходять хрусткими, пружними та неймовірно смачними. Але в цього рецепту є один нюанс – зберігати такі квашені огірки треба або в підвалі, або в холодильнику.
Окрім огірків, нам знадобиться кріп, листя смородини, хрону, вишні, часник, перець чорний і духмяний горошком. Також потрібно приготувати розсіл: для цього на 1 л холодної води додаємо 2 ст.л. солі та 1 ст.л. цукру та перемішуємо до розчинення.
Огірки вимиваємо та попередньо замочуємо в холодній воді на кілька годин. Після цього зрізаємо кінчики з обох боків кожного огірка.
На дно чистих банок кладемо кріп, листя смородини, вишні, хрону, розрізану горизонтально навпіл голівку часнику, а також перець горошком. Щільно викладаємо огірки в банки та заливаємо їх холодним розсолом.
Зверху обовʼязково кладемо згорнутий лист хрону, саме він запобігає появі плісняви. Накриваємо банки звичайними пластиковими кришками та ховаємо в підвал чи холодильник. Готові квашені огірки будуть приблизно через місяць.
"Через місяць їсте хрусткі, ядрьоні, пружні огірочки", – додала Тетяна Юшина.