Простий рецепт цибулевого супу від зірки "Мастер Шеф": смачно, як у Франції
Учасник "Мастер Шеф" Алік Мкртчян розповів, що колись спробував цибулевий суп у ресторані в Парижі за 23 євро, хоч насправді його собівартість була 20 гривень.
Тому "Мастер Шеф" Алік Мкртчян радить готувати цибулевий суп удома, це дуже просто, смачно та бюджетно.
Для приготування цибулевого супу зірка "Мастер Шеф" бере:
- цибуля - 5-6 шт. середнього розміру
- вершкове масло - 50 г
- олія оливкова - 1 ст.л.
- бульйон (яловичий або курячий) - 1 л
- біле сухе вино (можна і без нього) - 150 г
- борошно - 1 ст.л.
- лавровий лист - 1 шт.
- чебрець - 2-3 гілочки
- сіль і мелений перець - за смаком
- твердий сир (шеф-кухар особливо радить грюєр або пармезан) - 100 г
- багет або звичайний батон - 4-6 шматочків
Цибулю нарізаємо тонкими кільцями.
У великій каструлі "Мастер Шеф" Алік Мкртчян на середньому вогні розтоплює вершкове масло та додає оливкову олію. Смажимо цибулю на малому вогні приблизно 30-40 хвилин, часто помішуючи, до золотистості та карамелізації.
Після цього додаємо ложку борошна та смажимо ще одну-дві хвилини. За бажанням додаємо біле сухе вино та випарюємо його кілька хвилин.
Далі вливаємо бульйон, додаємо чебрець, лавровий лист, солимо, перчимо, доводимо до кипіння, а потім зменшуємо нагрів та на малому вогні варимо суп приблизно 20-30 хвилин.
Шматочки багета або звичайного батона зірка "Мастер Шеф" або підсмажує, або запікає в духовці до золотистості. Після цього на хліб викладаємо натертий сир і ще трохи запікаємо, щоб сир розплавився.
Наливаємо готовий цибулевий суп у тарілки, а зверху викладаємо грінки з сиром.