Простий рецепт запеченого сала від переможця "Мастер Шеф": це ідеальна закуска
Переможець "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський (Пава) показав, як правильно запікати сало, щоб воно стало ідеальною закускою навіть для святкового столу.
Рецепт дуже простий, але варто один раз спробувати таке сало і вам захочеться знову і знову його готувати. Щоб приготувати соковите та ароматне запечене сало, переможець "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський бере такі інгредієнти:
- сало з прошарком мʼяса - 700 г
- лавровий лист - 4-5 шт.
- часник - 2 зуб.
- сіль і мелений перець - за смаком
Шмат сала переможець "Мастер Шеф" із усіх боків натирає сіллю, перцем і тертим часником. Зверху на сало просто цілими викладаємо лаврові листи.
Загортаємо сало в фольгу та відправляємо запікатися в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 45 хвилин. Подаємо запечене сало з чорним хлібом і насолоджуємося.
"І потім ви зрозумієте сенс життя. Це так смачно, це так по-домашньому, збережіть, щоб не загубити цей смак", – радить переможець "Мастер Шеф".
Раніше "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський дав рецепт ідеального маринаду для приготування слабосоленого лосося.
На 600 г філе лосося переможець "Мастер Шеф" бере 70 г дрібно нарізаного кропу, 40 г нарізаної петрушки, цедру лимона та лайма, 35 г солі, 35 г цукру та 40 г джину. Щоб риба добре просолилася, накриваємо її харчовою плівкою та відправляємо на 2-4 години в холодильник.