Простіше за плов: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющого рису з куркою
Суперфіналістка дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як приготувати курку з рисом у рукаві – це простіше, ніж плов, але також неймовірно смачно.
Щоб приготувати курку з рисом у рукаві, "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- 6-8 курячих ніжок
- 2 ч.л. солі
- 1 ч.л. чорного меленого перцю
- 1 ч.л. копченої паприки
- 1 ч.л. суміші спецій до курки
- 1 ч.л. сушеного часнику
- 60 г олії
- 300 г рису в сухому вигляді (найкраще підійде Басматі)
- 1 цибулина
- 1 морквина
- 1 помідор
- 1 голівка часнику
- 1 ч.л. куркуми
- 600 г води
Спочатку треба замиринувати курячі ніжки. "Мастер Шеф" Ольга Рябенко додає до мʼяса 1 ч.л. солі, перець, паприку, сушений часник і олію, добре перемішує та лишає маринуватися приблизно на 30 хвилин.
Цибулю та помідор нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці. У рукав для запікання "Мастер Шеф" Ольга Рябенко відправляє рис, цибулю, помідор, моркву, додає 1 ч.л. солі, куркуму, спеції для курки, заливає воду та добре перемішує.
В рукав до рису додаємо замариновані курячі ніжки, цілу голівку часнику, завʼязуємо рукав і обовʼязково зверху робимо на ньому проколи чи надрізи.
Рукав із рисом та куркою "Мастер Шеф" Ольга Рябенко ставить у форму для запікання та відправляє в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1 годину.⠀