Рецепт домашнього "Наполеона" від переможниці "Мастер Шеф": торт виходить дуже смачним
Переможниця тринадцятого сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Аліна Бурик показала, як приготувати торт "Наполеон" у домашніх умовах.
Зірка "Мастер Шеф" відзначила, що це не класичний рецепт, але навіть смачніший.
Для коржів нам знадобляться такі інгредієнти (на торт масою приблизно 2 кг):
- вершкове масло (заморожене) - 275 г
- борошно - 450 г + на підпилювання при розкачуванні
- сметана - 200 г
- яйця - 2 шт.
Для крему "Мастер Шеф" Аліна Бурик бере:
- молоко - 450 г
- яєчні жовтки - 3 шт. (60 г)
- борошно - 18 г
- кукурудзяний крохмаль - 18 г
- цукор - 100 г
- вершкове масло (кімнатної температури) - 350 г
- згущене молоко - 250 г
Заморожене масло "Мастер Шеф" Аліна Бурик натирає на тертці та швидко змішує з борошном, сметаною та яйцями, щоб масло не розтавало. Готове тісто ділимо на кульки та відправляємо в холодильник охолоджуватися.
"Я ділила на 13 кульок по 75 грам орієнтовно. З однієї кульки вирізала корж діаметром 22 см і залишки випікала разом для посипання зверху. При випіканні діаметр стає меншим", – пояснила переможниця "Мастер Шеф".
Кожну кульку тіста розкачуємо на пергаменті, постійно підпилюючи борошном, вирізаємо потрібну форму та робимо проколи виделкою. Випікаємо коржі в розігрітій до 180 градусів до золотистості (приблизно 15 хвилин).
Для крему спершу розтираємо яєчні жовтки з цукром, борошном і крохмалем. Молоко нагріваємо майже до кипіння та частинами вливаємо до жовткової маси, активно помішуючи.
Ставимо крем на вогонь та заварюємо до густоти, постійно помішуючи. Після цього накриваємо плівкою в контакт і лишаємо охолоджуватися.
Масло для крему збиваємо до пишності. Додаємо згущенку та знову збиваємо. Далі у два прийоми додаємо заварний крем і збиваємо все до однорідності.
Перемащуємо коржі кремом, прикращаємо крихтою та відправляємо "Наполеон" у холодильник для просочення.