Рецепт домашнього тирамісу від переможниці "Мастер Шеф": смачно, як у ресторані

Рецепт домашнього тирамісу від переможниці "Мастер Шеф": смачно, як у ресторані

Цього разу зріка тринадцятого сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Аліна Бурик показала, як приготувати неймовірно смачне тирамісу в домашніх умовах.

Інгредієнти для печива савоярді:

  • яйця - 4 шт. (розділяємо на білки та жовтки)
  • цукор - 180 г
  • мед - 10 г
  • борошно - 150 г
  • крохмаль кукурудзяний - 45 г
  • розпушувач - 6 г
  • оцет - 2 г
  • цукрова пудра для посипки

Для крему "Мастер Шеф" Аліна Бурик бере:

  • вершки жирністю від 30% - 250 г
  • маскарпоне - 500 г
  • яєчні жовтки - 5 шт.
  • цукрова пудра - 125 г

Крім того, нам знадобиться 300 мл готової кави та какао-порошок для посипки.

Спершу "Мастер Шеф" Аліна Бурик на середніх обертах збиває яєчні білки до піни. Далі поступово всипаємо 100 г цукру і збиваємо до загущенням. Після цього додаємо мед і збиваємо до твердих піків. У кінці додаємо оцет і на високих обертах збиваємо білки ще хвилину.

Жовтки з 80 г цукру розтираємо до його розчинення. Окремо "Мастер Шеф" Аліна Бурик змішує борошно, крохмаль і розпушувач.

До жовткової маси додаємо 2/3 білків та обережно перемішуємо. Додаємо борошно та ще раз перемішуємо. Додаємо решту білків і перемішуємо тісто до однорідності.

На деко, застелене пергаментом, відсаджуємо печиво, посипаємо цукровою пудрою та випікаємо при 180 градусах приблизно 12-15 хвилин.

Щоб приготувати крем, зірка "Мастер Шеф" окремо збиває вершки з 25 г цукрової пудри до загустіння, а також жовтки з 100 г пудри до побіління. До жовтків додаємо маскарпоне та збиваємо до однорідності. До сирної маси частинами додаємо збиті вершки та перемішуємо до однорідності.

Збираʼться тирамісу дуже просто: печиво буквально 1-2 секунди змочуємо в завареній каву та викладаємо в форму, шари печива перекладаємо кремом, а зверху посипаємо тирамісу какао-порошком.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Почему пожелтел кактус: основные причины и что нужно сделать

Штрафы до 1700 гривен: водителям вытряхнут кошельки — кого минует

Россия готовит переброску в Украину двух подразделений военных КНДР

Депутат призвал изменить подход к мобилизации: что нужно сделать

Налоговая требует доступа ко всем счетам украинцев: в НБУ забеспокоились

Вам не нужны салоны: лучшие маски для волос в домашних условиях, такого блеска вы не видели давно

Враг пытается зайти в тыл: "азовцы" показали, как отбивают "мясные" штурмы под Нью-Йорком

Правила на дорогах, таможня, старые банкноты: какие изменения ждут с 1 ноября

Конфеты без вреда для фигуры: победительница "Зважені та щасливі" дала простой рецепт

Такси заработают в комендантский час: что известно

ООН обнародовала впечатляющий масштаб сокращения населения Украины

"Начинаются реалии": боец ВСУ рассказал о потере надежды среди военных

«Брони» от мобилизации не будет: в чем дело и надолго ли

Первый заместитель Министра Елена Крамаренко: Война нанесла ущерб окружающей среде на триллионы гривен

В Запорожье открыли «Дерево памяти» – мемориал, посвященный павшим защитникам