Рецепт голубців із цибулі від переможниці "Мастер Шеф": смачніше за звичайні
Переможниця кулінарного шоу "Мастер Шеф - 12" Валерія Матрохіна показала, як приготувати смачні цибульники – голубці, в яких замість капусти цибуля.
Для приготування голубців із цибулі "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна бере такі інгредієнти:
- цибуля ріпчаста - 5 шт. великого розміру
- мʼясний фарш - 0,5 кг
- путрушка - маленький пучок
- помідор - 1 шт. великого розміру
- рис - 100 г
- томатна паста - 2 ст.л.
- горіхи волоські - 50 г
- часник - 2 зуб.
- гранатовий сік - 50 г
- олія оливкова - 1 ст.л.
- сіль і мелений перець - за смаком
Для соусу зірка "Мастер Шеф" бере:
- бульйон овочевий - 750 мл (можна приготувати легкий, зваривши цибулину, морквину та трохи селери)
- гранатовий сік - 50 г
- томатна паста - 2 ст.л.
- сіль - за смаком
Крім того, нам знадобиться 150 г твердого сиру.
Зірка "Мастер Шеф" чистить цибулю та на кожній робить надріз до середини. У киплячій підсоленій воді відварюємо цибулю протягом 20 хвилин.
Для начинки змішуємо мʼясний фарш, дрібно нарізаний помідори, часник, петрушку та волоські горіхи. Рис добре промиваємо й також додаємо до мʼяса. Туди ж додаємо гранатовий сік, томатну пасту, олію, солимо, перчимо та перемішуємо.
Для соусу "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна просто змішує до однорідності бульйон із гранатовим соком, томатною пастою та додає сіль за смаком.
Відварену цибулю дістаємо з води, даємо охолонути та розбираємо на шари. В шар цибулі загортаємо мʼясну начинку й так само формуємо решту голубців.
Складаємо голубці в форму, заливаємо соусом, щільно накриваємо пергаментом, зверху фольгою та запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 40 хвилин, а потім знімаємо фольгу з пергаментом і готуємо ще 30-40 хвилин до випаровування половини рідини. Після цього посипаємо цибульники натертим сиром і ще трохи запікаємо, щоб він розплавився.