Рецепт ідеального львівського сирника від зірки "Мастер Шеф": дуже смачний і ніжний
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк поділилася з українцями рецептом справжнього львівського сирника, який готується з додаванням картоплі.
"Це найсмачніший сирник, який я коли-небудь куштувала!", – наголосила зірка "Мастер Шеф".
Для приготування справжнього львівського сирника "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк бере такі інгредієнти:
- 500 г домашнього сиру
- 2 картоплини середнього розміру
- 2 ст.л. манної крупи
- 6 яєць
- 200 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 100 г родзинок (заливаємо окропом, лишаємо набухати, а потім віджимаємо від води)
- цедра одного лимона
- за бажанням можна додати кілька крапель ромової есенції
Крім того, для глазурі нам знадобиться:
- 5 ст.л. молока
- 5 ст.л. цукру
- 3 ст.л. какао-порошку
- 50 г вершкового масла
Картоплю зірка "Мастер Шеф" попередньо відварює в мундирах, потім чистить та пропускає через дрібну решітку мʼясорубки. Також перекручуємо на мʼясорубці домашній сир.
Яйця розділяємо на білки та жовтки. До жовтків додаємо цукор і розтираємо до пухкої маси. Додаємо холодне вершкове масло та перемішуємо. Слідом додаємо сир із картоплею, кілька крапель ромової есенції, родзинки, лимонну цедру та перемішуємо все до однорідності. Додаємо манку та ще раз усе перемішуємо.
Яєчні білки зірка "Мастер Шеф" збиває до стійких піків і перемішує з сирною масою. У форму, застелену пергаментом, виливаємо готову сирну масу.
Випікати сирник треба в розігрітій до 190 градусів духовці приблизно годину. Готовий сирник дістаємо з духовки та лишаємо до повного остигання.
Щоб приготувати глазур, зірка "Мастер Шеф" спершу проварює молоко з цукром до повного розчинення. Далі додаємо какао, доводимо до кипіння та на малому вогні проварюємо ще дві хвилини. Знімаємо суміш з вогню та змішуємо з вершковим маслом.
Коли сирник охолоне, дістаємо його з форми, перевернувши її догори дном. Вкриваємо львівський сирник теплою глазурʼю і можна насолоджуватися.