Рецепт квашених помідорів від переможниці "Мастер Шеф": смачні та дуже добре зберігаються

Рецепт квашених помідорів від переможниці "Мастер Шеф": смачні та дуже добре зберігаються

Переможниця тринадцятого сезону проєкту "Мастер Шеф" Аліна Бурик розповіла, як приготувати смачні квашені помідори, які можна їсти цілий рік.

Квашені помідори – це чудова альтернатива консервованим, вони виходять смачними, корисними та можуть добре зберігатися всю зиму й не перекиснути. Цей рецепт розрахований на трилітрову банку квашених помідорів.

На дно трилітрової банки "Мастер Шеф" Аліни Бурик викладає такі інгредієнти:

  • листя хрону
  • корені хрону та петрушки
  • стебла кропу
  • перець чилі - кілька шматочків-кілець
  • часник - 3 зубчики
  • цибуля ріпчаста - кілька кілець
  • морква - 0,5 маленької (нарізаємо кільцями)
  • духмяний перець горошком - 5 шт.
  • чорний перець горошком - 10 шт.

Помідори миємо та щільно викладаємо в банку, максимально, скільки вміститься.

Для розсолу "Мастер Шеф" Аліна Бурик змішує 1,5 л води з 60 грамами солі (не йодованої). Заливаємо помідори в банці розсолом.

Для квашених помідорів використовуємо щільні капронові кришки. Переможниця "Мастер Шеф" розпарює кришки в гарячій воді, закриває ними банки та відправляє в холодне місце, наприклад, у погріб.

Куштувати квашені помідори "Мастер Шеф" Аліна Бурик радить приблизно через місяць-півтора, за цей час вони стануть у міру кислими та дуже смачними. Зберігати квашені помідори треба в прохолоднуму місці, тоді воне не перекисають навіть за зиму. Після відкриття банку зберігаємо лише в холодильнику.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Бензин, дизель и автогаз: что будет с ценами до конца года

Любимый завтрак из лаваша: "Мастер Шеф" Хименес-Браво дал рецепт ленивой пиццы

Нардеп-военный рассказал о реальной ситуации на фронте: "Не верьте проходимцам, которые заявляют..."

Штраф за отказ от ВЛК отменят: кто избежит наказания за нарушение военного учета

Налоги, проезд, коммуналка: какие льготы предоставят пенсионерам в октябре

Гороскоп на 3 октября для всех знаков Зодиака: узнайте, кого ждут вызовы в карьере

Почему нельзя открывать окна 3 октября и зачем сегодня есть чеснок: приметы и запреты на Дионисия

Ньютон еще в 18 веке предсказал точный год конца света – осталось мало времени

Тыквенно-апельсиновый пудинг: "Мастер Шеф" Татьяна Литвинова раскрыла секрет простого и вкусного десерта

Как правильно сажать голубику: советы и секреты от профессиональных фермеров

Хрустящие огурцы на зиму: звезда "Мастер Шеф" раскрыла семейный рецепт

Когда высаживать саженцы винограда для щедрого урожая: садоводы назвали идеальное время

Октябрьское солнечное затмение: астрологиня рассказала, что изменится в жизни украинцев

Водителям подсказали, как избежать штрафа в случае остановки полицией: хитрость с двигателем

Как сохранить урожай тыквы правильно: хозяева назвали главные правила