Рецепт легкого пирога з тістом філо та сирною начинкою: виходить дуже смачно
Щоб приготувати смачний домашній пиріг, не обовʼязково морочитися з замішуванням тіста, можна використати готове тісто філо, а для начинки взяти сир і ягоди.
Рецептом поділилася кулінарна блогерка Юлія Сенич.
"Пиріг з ягодами з тіста філо, який називається гібаніца або гужвара. Дуже популярний на Балканах!", – розповіла блогерка.
Для приготування пирога нам знадобляться такі інгредієнти:
- тісто філо - 1 упаковка (10-11 шт.)
- яйця - 2 шт.
- вершки або сметана - 200 г
- кисломолочний сир - 200 г
- ягоди (будь-які, свіжі чи заморожені) ~ 150 г
- цукор ~ 150 г (або 3 ст.л. згущеного молоко)
Для заливки в мисці змішуємо до однорідності вершки або сметану з цукром або згущеним молоком. Додаємо кисломолочний сир і добре перемішуємо.
Два листа тіста філо викладаємо в форму для запікання, застелену пергаментом, – це буде основа пирога. Після цього сім чи вісім листів тіста філо по одному зминаємо, вмочуємо в заливку з сиром та викладаємо на основу, як на відео.
Додаємо улюблені ягоди, виливаємо заливку, що залишилася, а зверху накриваємо пиріг ще двома-трьома листами тіста філо. Блогерка також прикрасила зверху пиріг мигдалевими пелюстками.
Випікати такий пиріг треба в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-40 хвилин. Прикрашаємо цукровою пудрою, даємо охолонути – і десерт готовий, можна насолоджуватися.