Рецепт шашлику питатиме кожен другий: секрети смаженого м'яса, про які не знають багато хто
Складно уявити собі літню спеку без поїздок за місто та смачних та ароматних шашликів.
Про те, як готувати шашлик, від якого всі будуть у захваті. Традиція смажити м'ясо на вогні закріпилася у культурі багатьох народів та країн світу, і українці не стали винятком.
Характерний для нашої країни шашлик – це маринована свинина, баранина чи курятина, яку смажать у мангалі на вугіллі.
Страву зазвичай доповнюють свіжими та печеними на грилі овочами. Щоб приготувати найсмачніший шашлик, потрібно знати кілька серкетів.
Смак літньої страви залежить не тільки від м'яса та спецій.
Деякі секрети набагато цікавіші і несподіваніші.
Тирса
Напевно, вам рідко зустрічалася така рекомендація, оскільки метод використовують лише професіонали. Для того щоб приготувати чудове м'ясо, потрібно заздалегідь відправити у воду невелику кількість тирси.
Її потрібно відправляти на гаряче вугілля у процесі приготування шашлику. Завдяки цій хитрості у м'яса буде незабутній аромат.
Алкоголь
Спиртні напої допомагають значно покращити смак шашлику. Для маринаду можна використовувати шампанське, пиво, різні види вин, ром чи навіть коньяк.
Раніше ми повідомляли, що абрикосовою фантою насолоджуватиметеся всю зиму - приготуйте улюблений напій дитинства за найпростішим рецептом.
Також, дайте спокій печериці: як приготувати мариновані гливи, які ви не забудете.