Рецепт смачнющого салату по-одеськи з куркою та сирним соусом: замість "Цезаря"
Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати смачнющий салат по-одеськи з овочами, куркою та сирним соусом.
"Цей салат – космос, який смачний! Сирний соус хочеться їсти просто ложками!", – наголосила кулінар.
На чотири порції салату по-одеськи нам знадобляться такі інгредієнти:
- салат айсберг - половинка качана
- солодкий перець - 1 шт.
- помідори - 2 шт.
- огірки - 2 шт.
- філе куряче - 2 шт.
- олія оливкова - 2 ст.л.
- соус песто - 2 ч.л. (його можна приготувати самостійно за рецептом зірки "Мастер Шеф")
Для заправки нам знадобиться:
- сметана - 100 г
- сир (пармезан) - 100 г
- сік половинки лимона
- соус песто - 2 ч.л.
- олія оливкова - 50 г
- часник - 1 зуб.
- сіль і перець - за смаком
До курячого філе додаємо сіль, перець, оливкову олію та соус песто, перемішуємо та даємо трохи промаринуватися. Після цього обсмажуємо філе на грилі або просто на пательні до готовності.
Салат айсберг нарізаємо на досить крупні шматки, а солодкий перець, помідори та огірки – тонкою та довгою соломкою.
Для заправки змішуємо до однорідності сметану, дрібно натертий сир, соус песто, лимонний сік, олію, подрібнений часник, доводимо до смаку сіллю та перцем.
Змішуємо салат, овочі та додаємо частину заправки, добре перемішуємо. Одразу розкладаємо овочі по тарілках. Зверху викладаємо куряче філе, нарізане слайсами, та поливаємо салат по-одеськи залишками заправки.