Рецепт смачнющого сирно-горіхового пирога: готується дуже просто
Цього разу у себе в Instagram шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати апетитний сирно-горіховий пиріг, а щоб було іще смачніше, додала до нього персики.
"Дуже люблю цей пиріг. Ароматний, вологий і дууууже смачний. А ще готувати дуже просто", – розповіла шеф-кухар.
Для приготування сирно-горіхового пирога з персиком нам знадобляться такі інгредієнти (у розрахунку на форму діаметром 27 см):
- сир кисломолочний - 300 г
- яйця - 4 шт.
- цукор - 150 г
- масло вершкове - 125 г
- ваніль
- розпушувач - 5 г
- мигдаль (смачніше буде, якщо взяти обсмажений) - 150 г
- борошно - 100 г + 4 ст.л.
- мигдальна стружка - для декору
- персики - 3-4 шт.
До кисломолочного сиру додаємо яйця, цукор, ваніль, розпушувач, розтоплене вершкове масло і перебиваємо все занурювальним блендером до однорідності.
Мигдаль разом із 2 ст.л. борошна перебиваємо блендером, але не зовсім до стану борошна, а так, щоб маленькі шматочки горіхів лишалися. Додаємо до сирної маси подрібнений мигдаль, всипаємо борошно та перемішуємо тісто до однорідності.
Шеф-кухар відзначила, що до тіста також можна додати один нарізаний персик, але бажано трішки присипати шматочки борошном.
У форму для випікання, трішки змащену маслом і присипану борошном, викладаємо тісто. Зверху викладаємо нарізані на скибочки персики та трішки втискаємо їх у тісто, за бажанням посипаємо пиріг мигдалевими пелюстками.
Випікати сирно-горіховий пиріг із персиками треба в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно одну годину. Після цього даємо пирогу 20 хвилин охолонути і можна діставати з форми.