Рулетики з баклажанів по-новому: шеф-кухар дала покращений рецепт закуски
Шеф-кухар Валентина Кущ у себе в Instagram поділилася з українцями оригінальним рецептом смачних рулетиків із баклажана а-ля тещин язик.
"Ну прям одна із самих-самих страв літа. Мама готувала часто, з майонезиком і часником. Круть смажений синенький і смакота готова. А тут трішки інша версія", – розповіла шеф-кухар.
Для приготування рулетиків із баклажана нам знадобляться такі інгредієнти:
- баклажани - 3 шт.
- яйце - 1 шт.
- твердий сир (шеф-кухар узяла пармезан) - 3 ст.л.
- сухарі панірувальні - 3 ст.л.
- крем-сир - 250 г
- часник - 2 зуб.
- зелень (наприклад, кінза та базилік) - за смаком
- помідори - 2-3 шт.
- горішки - за бажанням
Баклажани вздовж нарізаємо на тонкі пластинки, підсолюємо, лишаємо на 10 хвилин, щоб із них вийшла гіркота, а потім просушуємо від зайвої рідини.
З одного боку змащуємо слайси баклажана збитим яйцем (за бажаннм можна додати до нього сухий часник і паприку), зверху посипаємо сумішшю панірувальних сухарів і тертого сиру та запікаємо в розігрітій духовці приблизно 15-20 хвилин.
Тим часом готуємо намазку: просто змішуємо крем-сир із дрібно нарізаною зеленню та тертим часником. Нарізаємо помідор.
Запечені баклажани кладемо паніровкою донизу, викладаємо сирну начинку, посипаємо подрібненими горішками, кладемо по шматочку помідора та загортаємо рулетики.