Салат "Цезар" за 15 хвилин: переможниця "Майстер Шеф" дала швидкий рецепт
За словами фудблогерки і переможниці проєкту «Мастер Шеф» Валерії Матрохіної, головне в приготуванні салату «Цезар» - це соус.
І для цього потрібні такі інгредієнти: філе анчоуса - 6 шт, невеликий зубчик часнику - 1 шт, великі яєчні жовтки - 2 шт, лимонний сік - 2 ст л, діжонська гірчиця - 1 ч л без гірки, оливкова олія - 2 ст л, рослинна олія - 100 мл, дрібно натертий пармезан - 3 ст л, свіжомелений чорний перець, сіль.
«Це база», - каже Матрохіна про соус до салату «Цезар».
Смачний рецепт салату "Цезар".
Для основи салату знадобляться листя салату Ромен, чіабата або будь-який хліб на заквасці/дріжджах, оливкова олія – 3 ст. л., сіль і перець.
З хлібу слід зробити крутони, тобто грінки.
«Чим відрізняються крутони від сухарів. Крутони – це, коли м’яко всередині і хрумке ззовні. Тобто не сухе всередині», - пояснила Матрохіна різницю.
Смачний рецепт салату "Цезар".
Для цього переможниця порізала хліб на кубики, додала олію, спеції і поставила в духовку запікатися.
Далі необхідно зробити заправку до салату «Цезар».
Листя салату необхідно порвати і викласти на тарілку, додати грінки, соус і сир пармезан, порізаний слайсами.
Смачний рецепт салату "Цезар".