Самса з індичкою: готуйте, поки духовка розігрівається
Цей варіант самси з індичкою готується швидко та легко, а на смак просто неймовірний! Для приготування знадобиться трохи часу та мінімум зусиль. Давайте приготуємо разом!
Інгредієнти:
- 350 г філе індички (або м'ясо зі стегон)
- 500 г листкового тіста
- 1 цибулина
- 1 ч. л. зіри (кумин)
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. сухої аджики
- Сіль, перець за смаком
- 1 яйце для змазування
Як приготувати:
- Спершу підготуйте м’ясо індички. Наріжте його маленькими кубиками, щоб начинка була ніжною та добре пропеклася.
- Цибулю очистіть та поріжте кубиками. Для соковитості та м'якості ошпарте її окропом, залишивши на кілька хвилин, потім злийте воду. Це маленький лайфхак зробить начинку ще смачнішою! Додайте цибулю до індички.
- Приправте фарш- додайте сіль, перець, зіру та суху аджику. Не любите зіру? Без неї важко уявити самсу, тож додайте хоча б трохи. Далі влийте оливкову олію та все добре перемішайте.
- Листкове тісто розморозьте, згорніть рулетом по довгій стороні та наріжте його на шматочки завтовшки 1-1,5 см. Кожен шматочок розкачайте в кружечок.
- По центру кожного кружечка викладіть трохи начинки і зліпіть трикутнички.
- Викладіть самсу на деко, застелене пергаментом, змастіть яйцем і посипте чорним кунжутом для аромату.
- Випікайте самсу в духовці, розігрітій до 220°C, а потім знизьте температуру до 200°C і готуйте ще 20 хвилин до золотистої скоринки.
- Дістаньте з духовки, дайте трохи охолонути і подавайте до столу.
Смачного!
Раніше ми повідомляли, рецепт кабачкових нагетсів, на смак краще ніж у Макдональдсі.
Прості хитрощі для пишного тіста-детальніше нка Знай.ua.
Поделиться сюжетом