Секрет ідеального пирога на сковороді: сливи та мінімум зусиль
Учасниця суперфіналу кулінарного шоу "МастерШеф" Ольга Рябенко розповіла, як можна швидко і легко зробити смачний пиріг на сковороді.
Ніжне тісто і соковиті сливи перетворюються на ідеальні ласощі для затишних осінніх вечорів. Мінімум зусиль, і результат перевершує очікування!
Для приготування знадобляться:
- 200-300 г слив (можна використовувати інші ягоди чи фрукти);
- вершкове масло для змащування сковороди;
- 2 яйця;
- щіпка солі;
- 100 г цукру;
- 50 г вершкового масла;
- 10 г ванільного цукру або концентрат ванілі;
- цедра половини лимона;
- 150 г молока;
- 220 г борошна;
- 6 г розпушувача (1 ч.л. з гіркою).
Спосіб приготування:
Сливи розрізати навпіл і видалити кісточки. Сковороду змастити маслом і викласти сливи зрізом вниз. В окремій мисці змішати яйця, цукор, розтоплену олію, молоко, лимонну цедру та ванільний цукор. Поступово додати борошно з розпушувачем та щіпкою солі, перемішати до однорідної маси.
Залити сливи одержаним тістом. Поставити сковороду на повільний вогонь, накрити кришкою та випікати 20 хвилин. Після цього накрити пиріг пергаментом та дошкою, акуратно перевернути та випікати з іншого боку ще 15-20 хвилин.
Подавати пиріг можна відразу гарячим, або ж, за бажання, дочекатися, поки охолоне і подати разом із чаєм або кавою.