Секрет кухарів від якого картопля буде м'якою, соковитою, а скоринка хрусткою
Шеф-кухарі поділилися секретами приготування ідеально хрусткої запеченої картоплі.
Якщо ви хочете досягти найкращого результату, варто прислухатися до порад кухарів у публікації simplyrecipes.com.
Багато хто каже, що талант шеф-кухаря можна оцінити за тим, як він готує омлет, але я думаю, що набагато більше про нього розповість те, як він готує картоплю. Картопля - це чистий аркуш, на якому шеф-кухар може проявити свою кулінарну творчість і технічні навички. Найкращі шеф-кухарі вміють робити просту картоплю неземною - хрусткою, але й ніжною та ідеально приправленою - говорить один із кухарів
Шеф-кухарі одностайно рекомендують злегка відварити картоплю перед запіканням. Це простий, але важливий крок. Відварену картоплю заправляють оливковою олією, сіллю та перцем і запікають при температурі 230 °C, доки вона не набуде привабливого золотисто-коричневого кольору та апетитної хрусткої скоринки.
Я починаю з того, що відварюю молоду картоплю до м'якості й негайно поміщаю її в крижану ванну, щоб зупинити процес приготування, а потім ретельно висушую - додав кухар Вілл
Інший шеф-кухар, Пітер, каже, що хоча може здатися, що варити картоплю не обов'язково, насправді це не так. Відварювання картоплі в підсоленій воді протягом п'яти хвилин розм'якшує її, видаляє зайвий крохмаль і скорочує час приготування.
Цей метод гарантує ідеальний баланс хрусткості та ніжності в кожному шматочку, що робить їх ідеальним гарніром до будь-якої страви - зазначив ще один кухар Дерек
Досвідчені кухарі також рекомендують струшувати або злегка розминати картоплю перед тим, як ставити її в духовку. Це зробить її ще більш хрусткою.
Нагадуємо, як приготувати гору котлет із 300 грам фаршу,легкий рецпт без хліба.
Рецепт смачного морозива крем-брюле між двох вафельок- детальніше на Знай.ua.
Раніше ми повідомляли, цілих два рецепта смачного часникового соусу.