Секрет найсмачнішого картопляного пюре: зірка "Мастер Шеф" розкрила простий рецепт

Секрет найсмачнішого картопляного пюре: зірка "Мастер Шеф" розкрила простий рецепт

Учасниця дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк пояснила, як приготувати картопляне пюре за рецептом легендарного французького шефа Жоеля Робюшона, а також бефстроганов із шампіньйонами.

Для приготування бефстроганов нам знадобляться такі інгредієнти:

  • телятина або яловичина - 500 г
  • шампіньйони - 250 г
  • цибуля - 1 шт
  • часник - 1-2 зуб.
  • вершкове масло - 40 г
  • борошно - 1 ст.л
  • сметана жирністю 20% - 150 мл
  • діжонська гірчиця - 1 ст.л.
  • вода - 250 мл
  • сіль і перець - на смак

Для картопляного пюре зірка "Мастер Шеф" бере:

  • картопля - 400 г
  • вершкове масло - 180 г
  • молоко - 50 мл
  • сіль і перець - на смак

Спершу зірка "Мастер Шеф" готує Бефстроганов. Для цього телятину нарізаємо тоненькими скибочками поперек волокон. Шампіньйони, залежно від розміру, нарізаємо або кільцями або напівкільцями. Цибулю ріжемо напівкільцями, а часник – маленьким кубиком.

На розігрітій пательні з олією учасниця "Мастер Шеф" обсмажує мʼясо, викладаючи його в один шар, до румʼяності, а потім перекладає його в окрему миску.

На тій же пательні з додаванням вершкового масла обсмажуємо цибулю до золотистості, далі додаємо шампіньйони, сіль і перець. Пілся цього додаємо часник, борошно, трохи обсмажуємо все разом, заливаємо холодною водою та доводимо до кипіння. У кінці додаємо сметану з гірчицею та знову доводимо до кипіння. Викладаємо в соус мʼясо, прогріваємо його – і Бефстроганов готовий.

Для приготування картопляного пюре, спершу картоплю вимиваємо та варимо в мундирах у підсоленій воді. Готову картоплю чистимо та розминаємо, а потім знову ставимо на маленький вогонь. Додаємо нарізане кубиками заморожене вершкове масло та добре вимішуємо.

"Коли масло гарно розтопилося, забираємо картоплю з плити, додаємо гаряче молоко, знову гарно все перетираємо і смакуємо цей шедевр", – додала зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Враг пытается зайти в тыл: "азовцы" показали, как отбивают "мясные" штурмы под Нью-Йорком

Правила на дорогах, таможня, старые банкноты: какие изменения ждут с 1 ноября

Конфеты без вреда для фигуры: победительница "Зважені та щасливі" дала простой рецепт

Такси заработают в комендантский час: что известно

ООН обнародовала впечатляющий масштаб сокращения населения Украины

"Начинаются реалии": боец ВСУ рассказал о потере надежды среди военных

«Брони» от мобилизации не будет: в чем дело и надолго ли

Первый заместитель Министра Елена Крамаренко: Война нанесла ущерб окружающей среде на триллионы гривен

В Запорожье открыли «Дерево памяти» – мемориал, посвященный павшим защитникам

Резина начнет "дубеть" уже скоро: когда украинцам нужно "переобуть" машины на зимние шины

Доктор Комаровский рассказал, что делать, если синяки появляются без причины: как решить проблему

Елена Бюн рассказала, что будет с российскими военными преступниками: «Образно кирпич на голову»

ТЦК начали работать по-другому: как сейчас проходят проверки на улицах

Александр Мусиенко рассказал, действительно ли Трамп ударит по москве, несмотря на хорошие отношения с путиным

Ассоциация ритейлеров Украины предупредила правительство об опасных последствиях приостановления бронирования