Секрет у заправці: рецепт смачнющого салату з буряком від переможниці "Мастер Шеф"
Переможниця тринадцятого сезону "Мастер Шеф" Аліна Бурик поділилася оригінальним рецептом салату з буряком, який виходить максимально смачним і корисним.
Для приготування салату з буряком "Мастер Шеф" Аліна Бурик бере такі інгредієнти:
- буряк - 1 шт.
- мікс зелені - 75 г
- бринза - 150 г
- соняшникове насіння - 20 г
- олія оливкова - 50 г
- оцет (яблучний або винний) - 10 г
- гірчиця - 0,5 ч.л.
- сіль і пластівці перцю чилі - за смаком
- часник - 2 зуб.
- чебрець - гілочка
Буряк потрібно запекти. Для цього добре його вимиваємо, збризкуємо оливковою олією та загортаємо в фольгу разом із часником, чебрецем і сіллю та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Час приготування залежить від розміру буряка, "Мастер Шеф" Аліна Бурик запікала приблизно годину.
Соняшникове насіння "Мастер Шеф" Аліна Бурик обсмажує на сухій пательні разом із пластівцями перцю чилі та сіллю.
Мікс зелені миємо, просушуємо та викладаємо на тарілку. Бринзу нарізаємо кубиками та викладаємо зверху на зелень.
Коли запечений буряк охолоне, чистимо його від шкірки та нарізаємо довільними шматочками. Викладаємо нарізаний буряк на зелень із бринзою.
Для заправки переможниця "Мастер Шеф" змішує оливкову олію, оцет та гірчицю, доводить до смаку сіллю. Поливаємо салат із буряком заправкою, а зверху посипаємо його підсмаженим соняшниковим насінням.