Шалено смачна наливка з чорниці без краплі горілки: рецепт, щоб грітися взимку
Смачні ягоди чорниці починають дозрівати вже в липні, а завершують сезон на початку вересня, тому зараз саме час приготувати неймовірну наливку.
Зазвичай такі наливки готують із горілкою чи спиртом, але цей рецепт не вимагає додавання алкогольного компонента.
Для бродіння достатньо пюрованих ягід, цукру та невеликої кількості води. Виходить дуже смачно, а головне просто і своїми руками.
Інгредієнти:
- Чорниця 1.5 кг
- Цукор 500 гр
- Вода 300 мл
Спосіб приготування:
1.Черніку мити не потрібно. Переберіть ягоди і пюрируйте блендером або маточкою. Перекладіть ягідне пюре в банку відповідного розміру, додайте цукор та воду, перемішайте все. Шию банки накрийте марлею і залиште на 3-4 дні в темному місці при температурі 18-25 градусів. Не забувайте щодня перемішувати.
2. Як тільки з'являться ознаки бродіння, встановіть медичну рукавичку з дірочкою в одному пальці замість марлі і залиште в темному місці на 30-50 діб.
Після завершення процесу бродіння процідіть наливку через кілька шарів марлі з ватою. Чорничну наливку розлийте по пляшках і закупоріть. Залишіть витримку на 2-3 місяці у прохолодному темному місці.
Раніше ми повідомляли, що такі кабачки не набридли ніколи: рецепт запечених овочів у сметані.