Що потрібно знати при покупці курячих яєць: прості правила, щоб не злягти з отруєнням
Курячі яйця - простий та доступний продукт, який є у кожному холодильнику. Однак не всі дотримуються елементарних правил при виборі продукту, а це може мати негативні наслідки. Що потрібно знати споживачам, розповіли у Держпродспоживслужбі.
По-перше, слід пам'ятати, що купувати продукти харчування слід в офіційних місцях торгівлі – на агропродовольчих ринках чи торгових закладах.
Яких яєць варто уникати:
- із забрудненою шкаралупою;
- з порушенням цілісності шкаралупи;
- з різким запахом сірководню;
- харчові неповноцінні та технічні яйця (з непрозорим на просвіт вмістом, з пліснявою під шкаралупою, з жовтим, що присохнув, зі змішаними білком і жовтком).
Згідно з правилами роздрібної торгівлі продовольчими товарами такі яйця не допускаються до продажу. Але якщо виявили продукт із такими дефектами, то краще зайвий раз не ризикувати.
"Варто звернути увагу на наявність штампа категорії на самому яйці (якщо купуєте яйця поштучно) та на обов’язкову інформацію про харчовий продукт на упаковці (для фасованих яєць)", - радять споживачам.
Крім того, слід звертати увагу на умови зберігання яєць. Вони повинні бути розміщені окремо від продуктів, які легко передають запахи та можуть забруднюватися патогенними мікроорганізмами.