Щось зовсім новеньке: незвичайний рецепт десерту "панакотики" з какао та вершками
Цей рецепт підійде для любителів оригінальних солодощів, які не тільки порадують смаком, а й оформленням загалом, розповідає в Інстаграм кулінар та фудблогер
Інгредієнти на 1 шт:
- 100 мл молока
- 100 мл вершків (від 10%)
- 1 ст. цукру
- 1 ч. л. какао (для шоколадного варіанту) або ваніль (для ванільного)
- 10 г желатину + 30 мл води
Приготування:
Залийте желатин водою та залиште на 10 хвилин для набухання. У каструльці з'єднайте молоко, вершки, цукор, ваніль (для ванільного варіанту) або какао (для шоколадного). Нагрівайте на середньому вогні, помішуючи, поки суміш не прогріється добре.
Додайте набряклий желатин у гарячу суміш і добре розмішайте до повного розчинення. Залийте масу у форму для панакотика і охолодіть у холодильнику щонайменше 4 години або на ніч.
Щоб вийняти панакотики з форми, опустіть їх у гарячу воду кілька секунд.
Для шоколадного соусу: змішайте 100 г підігрітих вершків (33%) та 100 г шоколаду. Перемішайте до відсутності грудочок – соус готовий!