Швидкий і смачний сніданок: "Мастер Шеф" Глінська дала рецепт домашньої граноли
Переможниця та екс-суддя проєкту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати смачну та корисну домашню гранолу з горішками та родзинками.
Для приготування домашньої граноли "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська взяла такі інгредієнти:
- крупа вівсяна плющена - 300 г
- мед - 100 г
- олія (найкраще підійде кокосова) - 50 г
- родзинки або сушена журавлина - 70 г
- горіхи волоські (або інші улюблені) - 80 г
- за бажанням можна додати 20 г сублімованих ягід (наприклад, малину чи вишню)
У великій мисці спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує вівсяну крупу та олію. Далі додаємо мед і перемішуємо. Додаємо горіхи та ще раз перемішуємо.
Отриману суміш викладаємо на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів (режим нижній підігрів з конвекцією або просто конвекція) приблизно на 15 хвилин. Періодично відкриваємо дверцята духовки та перемішуємо гранолу.
Родзинки або сушену журавлину добре промиваємо, просушуємо паперовим рушником, додаємо до граноли та продовжуємо випікати ще протягом трьох хвилин.
Після цього "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська дістає гранолу з духовки та дає їй повністю охолонути. Коли гранола охолоне, додаємо сублімовані ягоди та перемішуємо.
Подавати гранолу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська радить або з густим білим йогуртом, або з кефіром.