Швидкий рецепт шакшуки від фіналістки "Мастер Шеф": смачний сніданок за 5 хвилин
Суперфіналістка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати смачний соус для шакшуки.
Зірка "Мастер Шеф" пропонує заготувати соус для шакшуки, а потім використовувати його для швидких сніданків, скоротивши час приготування лише до 5 хвилин.
Щоб приготувати соус для шакшуки, "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- цибуля - 300 г
- солодкий перець - 300 г
- помідори - 300 г
- часник - 4 зуб.
- коріандр мелений - 1 ч.л.
- кумин - 1/4 ч.л.
- кориця - 0,5 ч.л.
- паприка - 1 ч.л.
- сіль - 1 ч.л.
- мелений перець - за смаком
- томатна паста - 2 ст.л.
- цукор - 1 ч.л.
- вода - 100 г
- олія - 30 г
З цієї кількості інгредієнтів у зірки "Мастер Шеф" виходить 4 баночки соусу шакшука по 250 мл.
Цибулю, перець та помідори "Мастер Шеф" Ольга Рябенко нарізає кубиками, часник – дрібно. На пательні розігріваємо олію та спершу обсмажуємо цибулю з часником до золотистості.
Після цього додаємо солодкий перець, помідори, томатну пасту, воду, коріандр, кумин, корицю, паприку, цукор, сіль і мелений перець, перемішуємо все, накриваємо кришкою та тушкуємо приблизно 30-40 хвилин.
Готовий соус для шакшуки "Мастер Шеф" Ольга Рябенко одразу гарячим розкладає в стерилізовані банки та щільно закручує стерилізованими кришками. Перевертаємо банки кришками донизу та лишаємо до повного остигання. Зберігати такий соус потрібно за кімнатної температури.
Потім просто відкриваємо баночку, розігріваємо соус на пательні, вибиваємо яйця та отримуємо смачну шакшуку за лічені хвилини.