Швидкий та розсипчастий: кулінар розповіла, як приготувати найзапашніший плов
Цей рецепт надшвидкого розсипчастого плову ідеально підходить для тих, хто хоче насолодитися смачною та ароматною стравою без довгих приготувань. Детальніше про приготування смачної страви розповіла Юлія Віліч у Instagram.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 400 г м'яса (свинина чи баранина)
- 3 зубчики часнику
- 1 невелика морква
- 1 середня цибулина
- Спеції для плову
- 150 мл води
- 400 г промитого рису
- 470 мл води
ПРИГОТУВАННЯ:
Подрібніть часник. Наріжте м'ясо невеликими шматочками. Дрібно наріжте цибулю. Натріть моркву на великій тертці.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Додайте подрібнений часник і обсмажте до золотистого кольору. Додайте шматочки м'яса і обсмажуйте їх кілька хвилин до рум'яної скоринки.
Додайте дрібно нарізану цибулю та натерту моркву. Обсмажуйте овочі разом із м'ясом до того часу, поки цибуля стане золотистого кольору. Додайте спеції для плову та сіль за смаком. Влийте 150 мл води та тушкуйте м'ясо на середньому вогні до повного випаровування води.
Промийте рис і помістіть в каструлю. Додати 470 мл води. Доведіть воду до кипіння на середньому вогні, а потім зменшіть вогонь до мінімуму. Закрийте кришку каструлі, заклавши отвір тестом, щоб пара не виходила.
Готуйте рис на пару, іноді додаючи трохи води (приблизно кожні 5 хвилин по кілька ложок), поки рис стане розсипчастим. Процес приготування рису триватиме 20-30 хвилин.
Шашлик буде м'яким та соковитим: переможець "Майстер Шеф" дав рецепт ідеального маринаду.
Фантастично смачні фаршировані яйця Ольга Сумська поділилася улюбленим рецептом.
Як засолити червону рибу: шеф-кухар дала простий та суперсмачний рецепт.