Швидко та по-літньому смачно: м'який пиріг з вишнями та тонким тістом, готується без проблем
Цей пиріг з вишнями та тестом філо – ідеальне поєднання хрусткого тіста та соковитої вишневої начинки, розповідає кулінар та фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти для форми діаметром 26 см:
- 400 г тіста філо (1 пачка)
- 400 г вишні (можна використовувати як свіжу, так і заморожену)
- 150 г вершкового масла
- 4-5 яєць
- 200 мл вершків 10-20% або молока
- 100-150 г цукру (залежно від солодощі вишні)
- Цукрова пудра, лимонна цедра та ваніль за смаком
Приготування:
Розігрійте духовку до 190 °C. У формі діаметром 26 см викладіть тісто філо, попередньо змастивши його розтопленим вершковим маслом. Кожен шар тіста змащуйте олією та укладайте у форму, утворюючи багатошарову основу. Залиште трохи тесту для завершального шару. Запікайте тісто філо протягом 10 хвилин, щоб воно трохи підрум'янилося і стало хрустким.
Поки тісто запікається, промийте вишню і якщо вона заморожена, дайте їй трохи відтанути. Якщо вишні з кісточками видаліть їх.
У глибокій мисці збийте яйця, додайте вершки (або молоко), цукор, ваніль і лимонну цедру. Добре перемішайте до одержання однорідної маси.
Після того, як тісто трохи підрум'яниться, викладіть вишні на нього. Потім акуратно залийте вишні приготованою яєчно-вершковою сумішшю.
Поставте форму назад у духовку і випікайте пиріг при температурі 180°C ще 30 хвилин. Пиріг готовий, коли верх стане золотистим, а заливка повністю застигне.