Ситно та просто: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як зробити хрусткі драники з шинкою
Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити смачні драники разом із шинкою, які підійдуть як для перекусу, так і як основна страва на обід.
Інгредієнти:
- 500 г картоплі
- 150 г цибулі
- 60 г шинки
- 1 яйце
- 50 мл молока
- 1 ст. л. муки
- Сіль, перець за смаком
- 10 г олії для смаження
Інструкції:
Натріть картоплю на середній тертці, покладіть на сито і добре відтисніть, щоб видалити зайву рідину. Цибулю дрібно наріжте або натріть на тертці, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Шинку наріжте дрібно. У молоко додайте яйце і добре збийте до однорідності. Відлийте невелику кількість суміші та змішайте з борошном.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, у великій мисці змішайте картоплю, цибулю та шинку. Посоліть і поперчіть до смаку. Розігрійте сковороду на максимальному вогні та додайте олію.
Викладіть суміш картоплі на сковороду, розрівняйте поверхнею.
Вилийте зверху заливку і з ложкою рівномірно розподіліть по поверхні. Готуйте на повільному вогні під закритою кришкою 8-10 хвилин.
Після гасіння накрийте дерун пергаментним папером і переверніть на інший бік. Запікайте ще 8 хвилин без кришки, щоб утворилася хрумка скоринка, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Готовий дерун наріжте на порції та подавайте гарячим. Можна посипати зеленню чи додати соус за бажанням.