Смачна сирна галета з персиками: рецепт для ласунів
На цей раз у соціальній мережі фудблогер Наталія Жук показала, як зробити солодкий персиковий десерт на основі сиру.
Солодкі персики у поєднанні з ніжним тістом і начинкою з сиру створюють неймовірно смачне частування. Воно ідеально підходить для десерту чи легкого перекусу.
Інгредієнти:
- 200 г кисломолочного сиру
- 80 г вершкового масла
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 2 жовтки
- 150 г борошна
- 1 ст. л. розпушувача
- щіпка солі
- 600-700 г персиків чи нектаринів
- 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 1 ст. л. цукру (за бажанням)
- 1-2 ст. л. цукрової пудри
- молоко з цукром (для змащування боків)
- мигдальні пластівці (для посипання)
Приготування:
У глибокій мисці змішайте 200 г кисломолочного сиру та 80 г м'якого вершкового масла. Додати 1 ст. л. цукру та 1 ч. л. ванільного цукру. Перемішайте до однорідності блендером. Влийте 2 жовтки у сирну масу і знову добре перемішайте.
Поступово всипайте 150 г борошна, 1 ст. л. розпушувача та щіпку солі. Замісити тісто. Загорніть плівку і поставте в холодильник на 15-20 хвилин.
У цей час підготуйте персики або нектарини: розріжте їх навпіл, видаліть кісточки та наріжте на часточки. Перекладіть у миску та додайте 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю та, за бажання, 1 ст. л. цукру. Перемішайте.
Розкотіть тісто на пергаменті, посипаному борошном, у круглий пласт. Викладіть половину нарізаних персиків по центру тесту та розрівняйте. В іншій мисці збийте 200 г кисломолочного сиру та додайте цукрову пудру. Викладіть сирну масу на персики.
Зверху додайте персики, що залишилися. Загорніть краї галети і обережно притисніть. Змастіть краї галети молоком із цукром і посипте мигдальними пластівцями. Випікайте в попередньо розігрітій до 170 °C духовці протягом 30-35 хвилин.