Смачний і соковитий рулет із лаваша: рецепт простої закуски, яка підкорить гостей
Якщо іноді у вас виникає раптове бажання поїсти шпротів, то замість звичайних бутербродів спробуйте приготувати такий закусочний рулет із лаваша.
Рецептом поділилася українська фудблогерка Катерина Мовчан.
"Буває так, що живеш собі спокійно, а потім раз і раптово хочеться шпротів. Тоді я відразу кручу собі цей рулет, щоб точно кайфонути по максимуму", – розповіла блогерка.
Для приготування закусочного рулету з лаваша зі шпротами нам знадобиться:
- лаваш - 1 великий
- твердий сир - 120 г
- шпроти (або шпротний паштет) - 100 г
- часник - 2 зуб.
- огірки - 2 шт.
- майонез - 5 ст.л.
- яйця (варені круто) - 2 шт.
- сіль і перець - за смаком
- петрушка - за бажанням
Сир та варені яйця натираємо на середній тертці, а часник на дрібній. В мисці змішуємо натерті інгредієнти, додаємо майонез, сіль, мелений перец і перемішуємо все – вийде дуже смачна намазка.
Огірок нарізаємо тоненькими слайсами, це зручно робити овочечисткою. Петрушку дрібно нарізаємо.
Лаваш розрізаємо навпіл. На одну частину лаваша рівномірно викладаємо половину намазки, всі огірки та накриваємо другою половиною лаваша. Другий лист лаваша змащуємо рештою намазки, на край викладаємо шпроти, посипаємо все петрушкою та загортаємо в рулет.
Цю закуску можна подавати одразу або ж дати їй настоятися в холодильнику годину -дві.