Смачніше без м'яса: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт овочевої запіканки з сиром
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала приготувати смачну страву — запіканку з баклажанів та картоплі, яка обіцяє стати хітом цієї осені. Запіканка виходить неймовірно ніжною завдяки баклажанам та томатам, ситній за рахунок картоплі та сиру.
Інгредієнти:
- Баклажани - 750 г
- Картопля - 250 г
- Сіль - 8 г
- Перець - 2 г
- Паприка — 3 г
- Орегано — 5 г
- Оливкова олія - 40 г
- Томатне пюре - 200 г
- Моцарела - 200 г
- Цибуля порей - 150 г
Процес приготування:
Наріжте картоплю тонкими слайсами. Баклажани наріжте кружальцями. Щоб усунути гіркоту, замочіть баклажани в холодній воді на 5 хвилин, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Змішайте оливкову олію, сіль та спеції (перець, паприка, орегано) в однорідну суміш. Обмастіть картоплю маринадом і викладіть його на лист, застелений пергаментом. Відіжміть баклажани і змастіть їх маринадом з обох боків.
Помістіть картоплю та баклажани в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікайте 15 хвилин.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, цибулю порей наріжте тонкими слайсами. У форму для запікання спочатку викладіть баклажани, потім шар картоплі. Додайте в томатне пюре? ч. л. солі та змастіть цим соусом картопляний шар.
Викладіть шар цибулі порей та половину натертої моцарели. Повторіть шари з баклажанами, що залишилися, змастіть їх томатним пюре або натертими свіжими томатами.
Запікайте духовку при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин. Потім дістаньте страву, присипте моцарелою, що залишилася, і поверніть в духовку ще на 15 хвилин, уклала "Мастер Шеф" Литвинова.