Смачніше, ніж у дитинстві: покращений рецепт легендарної шоколадної ковбаски
Шоколадна "салямі" готується дуже просто, швидко, без випікання, а виходить дуже смачною та насиченою, тому це ідеальний десерт нашвидкуруч.
Рецептом поділилася українська кулінарна блогерка Юлія Сенич. Для приготування шоколадної "салямі" нам знадобиться:
- печиво (пісочне) - 500 г
- цукор - 4-6 ст.л. (регулюйте на свій смак)
- какао-порошок - 4 ст.л.
- вершкове масло - 180 г
- молоко - 150 г
Крім того, за бажанням можна додати такі інгредієнти:
- кокосова стружка - 100 г
- горішки (будь-які) - 100 г
- мак або родзинки
Печиво подрібнюємо в крихту, але не зовсім дрібно, щоб залишалися шматочки, та складаємо в миску. За бажанням, додаємо до крихти кокосову стружку, подрібнені горішки, а також мак чи промиті та просушені родзинки.
Окремо в каструльці змішуємо молоко, вершкове масло, цукор і какао-порошок, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння та заливаємо гарячою сумішшю печиво.
Добре все перемішуємо, викладаємо на харчову плівку чи пакет та формуємо ковбаску. Для стабілізації обовʼязково відправляємо шоколадну ковбаску на одну-дві години в холодильник.
Готову солодку ковбаску дістаємо з плівки та присипаємо кокосовою стружкою з усіх боків, нарізаємо, і можна насолоджуватися.
Цей десерт – це також чудовий спосіб врятувати застаріле печиво, яке завалялося в шафці.