Смачніше за олівʼє: суддя "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт неймовірного салату з язиком
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запропонував рецепт оригінального салату з язиком. Цей салат дещо нагадує олівʼє, але навіть смачніший.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти (на дві великі порції):
- 2 круто відварених яйця
- 140 г відвареного язика
- 100 г свіжого огірка
- 80 г замороженого зеленого горошку
- 90 г майонезу (краще домашнього)
- 10 г ніжної гірчиці
- сіль, перець
- зелень (петрушка або кріп та естрагон)
Щоб приготувати язик, спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський кидає в каструлю з водою обрізки моркви, цибулі, селери, лавровий лист, перець горошком і сіль, доводить до кипіння і після цього додає язик.
Щоб язик повністю занурився у воду, краще зверху на нього поставити маленьку тарілку. Варимо на маленькому вогні, щоб язик став мʼяким у найтовстішій частині - від 1,5 до 2,5 годин. Коли язик готовий, дістаємо його і відразу ж гарячим чистимо від шкірки під холодною проточною водою.
Відварений охолоджений язик "Мастер Шеф" Володимир Ярославський нарізає соломкою довжиною приблизно 5 см і товщиною 2-3 мм. Так само нарізаємо огірок.
Заморожений горошок кидаємо в підсолену воду, що кипить, і після закипання варимо ще 5-6 хвилин. Відкидаємо горошок на сито, щоб стікла вода, і лишаємо його охолоджуватися
Відварені яйця "Мастер Шеф" Володимир Ярославський чистить і відділяє жовтки від білків. Жовтки виделкою перетираємо з гірчицею, сіллю та чорним перцем, а білки просто нарізаємо соломкою.
Змішуємо всі інгредієнти, додаємо подрібнену зелень, заправляємо майонезом – і салат готовий.