Смачніше за звичайне пюре: "Мастер Шеф" Клопотенко та Саніна показали рецепт української товчанки
Євген Клопотенко в ефірі кулінарного проєкту "Пекельні борошна" на прохання відомої української співачки, фронтвумен гурту The Hardkiss Юлії Саніної запропонував автентичну українську страву на заміну звичайному картопляному пюре.
Клопотенко вирішив приготувати товчанку. Шоу вийшло на YouTube-каналі "СТБ" (шоб подивитися відео, проскрольте вниз).
Для цього рецепту Євген Клопотенко бере такі інгредієнти:
- картопля - 4 шт.
- квасоля - 100 г
- цибуля - 1 шт.
- вершкове масло - 50 г
- мак - 2 ст. л.
- сіль
- олія
Спершу Євген Клопотенко чистить, миє, нарізає невеликими шматочками та відварює картоплю в підсоленій воді до готовності. Аби товчанка вийшла ще смачнішою й ароматнішою, шеф-кухар радить додати до картоплі під час варки трішки дрібно нарізаної цибулі або часнику.
Квасолю варимо приблизно 1,5 години без попереднього замочування та без додавання солі.
Далі Євген Клопотенко чистить, нарізає кубиком цибулю та обсмажує її на олії до золотавості.
З картоплі та квасолі зливаємо воду. До відвареної картоплі додаємо квасолю, обсмажену цибульку, вершкове масло та добре все товчемо. За бажанням можна додати ще солі.
Коли все готово, Євген Клопотенко додає дві ложки маку та знову добре перемішує суміш. Мак додасть товчанці приємного хрусту.