Смачнющий чизкейк із кисломолочного сиру: кулінар поділилася простим рецептом
Якщо поєднати звичайний кисломолочний сир і згущене молоко, вийде ідеальна сирна маса для приготування чизкейка, дуже смачна та ніжна.
Рецептом поділилася українська кулінарна блогерка Юлія Сенич. Щоб приготувати ніжний чизкейк зі згущенкою, нам знадобиться лише пʼять інгредієнтів (на форму діаметром 24 см):
- печиво пісочне - 400 г
- вершкове масло - 140 г
- кисломолочний сир - 500 г
- згущенка «Іриска» - 1 банка
- яйця - 3 шт.
За бажанням можете використати замість кисломолочного сиру вершковий крем-сир, тоді чизкейк вийде ще ніжнішим, але жирнішим і калорійнішим.
Для основи чизкейка перебиваємо до стану крихти пісочне печиво, це можна робити або за допомогою блендера, або вручну качалкою. Додаємо до крихти розтоплене вершкове мало та перемішуємо до однорідності.
На дно форми, змащеної вершковим маслом, викладаємо печиво та склянкою утрамбовуємо його в корж.
Кисломолочний сир, щоб консистенція чизкейка була ідеальною, або перебиваємо блендером до однорідності, або перетираємо через сито. До сиру додаємо згущенку та добре перемішуємо. В кінці додаємо яйця та ще раз збиваємо сирну масу блендером до однорідності.
Сирну масу виливаємо в форму на основу з печива. Випікаємо чизкейк у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно годину. Готовому чизкейку даємо охолонути, а потім можна розрізати та насолоджуватися.