Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів
Панцанела – це популярний італійський салат, який походить із Тоскани, і головними інгредієнтами якого є смачні помідори та черствий хліб.
Шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати салат панцанела вдома. Для цього нам знадобляться такі інгредієнти:
- помідори - 800 г (смачніше, якщо взяти кілька різних сортів)
- цибуля кримська або шалот - 1 шт.
- хліб вчорашній - 300 г
- часник - 3 зубчики
- трішки олії для грінок
Для соусу:
- сік, який стече з помідорів
- оцет (винний або бальзамічний) - 1 ст.л.
- оливкова олія extra virgin - 2-3 ст.л.
- сіль - за смаком
- базилік
Помідори нарізаємо довільними шматочками, добре підсолюємо та лишаємо на 15 хвилин, щоб вони випустили сік.
Тим часом готуємо грінки. Хліб або нарізаємо, або просто рвемо на шматки, додаємо подрібнений часник, трішки олії, перемішуємо та запікаємо при 180 градусах приблизно 20 хвилин.
Цибулю нарізаємо пірʼям.
Щоб приготувати соус, помідори відкидаємо на сито, до соку, який стече, додаємо оцет та олію за смаком.
Змішуємо нарізані помідори з соусом, додаємо цибулю, грінки та листочки базиліку. Лишаємо салат постояти приблизно пів години, щоб грінки увібради в себе соус – і можна насолоджуватися.
"Раджу додати моцарелу чи буррату, так салат буде ще смачніше та ніжніше. Ще до нього додають маслини, анчоуси, огірок чи курку. Але раджу для початку спробувати базу", – відзначила шеф-кухар.