Смаженими набагато смачніше: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт соковитих вишневих пиріжків
Переможниця одного із сезонів та колишня суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як зробити смажені пиріжки з вишнями.
Інгредієнти:
Для тесту:
- 500 г борошна
- 5 г солі
- 240 мл води
- 40 мл соняшникової олії
- 20 мл горілки
Для вишневої начинки:
- 600 г вишні (можуть бути свіжі чи заморожені)
- 40 г кукурудзяного крохмалю
- 150 г цукру
Додатково:
- Рослинна олія (для смаження)
Інструкції:
Приготування тіста:
У великій мисці змішайте борошно із сіллю, ділиться "Мастер Шеф" Глинська. Додайте воду, соняшникову олію та горілку. Замішайте тісто спочатку силіконовою лопаткою, потім руками 3-4 хвилини.
Оберніть тісто харчовою плівкою та залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
Розкотіть тісто в пласт завтовшки близько 3 мм. Оберніть його плівкою та приберіть у холодильник на 2 години.
Приготування вишневої начинки:
"Мастер Шеф" Глинська розповідає, у сотейнику змішайте вишню, кукурудзяний крохмаль та цукор. Поставте на середній вогонь і постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть 1 хвилину, поки|доки| начинка не загусне.
Зніміть з вогню, перекладіть начинку в іншу ємність і дайте охолонути.
Складання та смаження пиріжків:
Розділіть тісто на кілька частин. Розкотіть кожну частину пласт і виріжте кола за допомогою склянки або форми. На кожне коло викладіть трохи вишневої начинки. Змастіть краї тесту водою, щоб вони краще склеїлися, додає "Мастер Шеф" Глинська.
Складіть кола навпіл, защипніть краю вилкою, щоб пиріжки не розповзалися під час смаження.
Розігрійте олію на сковороді. Смажте пиріжки з обох боків до золотистої скоринки.
"Мастер Шеф" Глинська радить, викладіть готові пиріжки на паперовий рушник, щоб вони вбрали зайвий жир.