Соковита запіканка з баклажанами та мʼясом: рецепт від переможця "Мастер Шеф"
Переможець сьомого сезону проєкту "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський показав, як приготувати грецьку мусаку – знамениту запіканку з баклажанів та мʼяса.
"Неймовірно смачна страва, поєднання ніжності баклажанів, насичений м’ясний фарш та вершкова шапочка з соусу Бешамель. Неможливо втриматись!", – радить зірка "Мастер Шеф".
Для приготування мусаки "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський використав:
- баклажан - 400 г
- томатна паста - 1 ст.л.
- томати у власному соку - 200 г
- цибуля - 1 шт. середнього розміру
- часник - 2 зуб.
- олія для смаження - 50 г
- фарш яловичий - 500 г
- спеції (сушені томати, часник, базилік) - 1 ст.л.
- яєчні жовтки - 2 шт.
- твердий сир (пармезан) - 20 г
- борошно - 1 ст.л.
- молоко - 200 г
- мускатний горіх мелений - 1/3 ч.л.
- вершкове масло - 30 г
- моцарела - 120 г
- сіль і перець - за смаком
Баклажан "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський чистить від шкірки, нарізає вздовж на слайси та замочує в підсоленій воді на пʼять хвилин.
Потім просушуємо їх паперовими рушниками, обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією до напівготовності та прибираємо на тарілку.
На тій же пательні обсмажуємо дрібно нарізану цибулю з часником, додаємо фарш, слідом томатну пасту, томати у власному соку, спеції та доводимо до готовності. В кінці додаємо приблизно 1 ч.л. борошна.
Щоб приготувати соус бешамель, спершу "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський обсмажує на вершковому маслі борошно, отім додає молоко, мускатний горіх і доводить до загустіння, постійно помішуючи. Коли тільки почне загусати, додаємо тертий пармезан, сіль, перець, а вже в кінці додаємо яєчні жовтки.
У форму для запікання шарами викладаємо баклажани та мʼясну начинку. "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський змащує все соусом бешамель, посипає тертою моцарелою та запікає в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин – і мусака готова.