Солодша, ніж у супермаркеті: як зробити консервовану кукурудзу самому, рецепт

Солодша, ніж у супермаркеті: як зробити консервовану кукурудзу самому, рецепт

Під час літнього сезону багато хто любить варити цукрову кукурудзу, але іноді не вистачає сил, щоб з'їсти її всю.

У таких випадках можна подбати про запаси на холодну зиму та законсервувати пару баночок.

Консервована кукурудза, фото suseky

Кукурудза молочна і зовсім молода не годиться, як і стара. Вибирайте невеликі качани з потемнілими, але не сухими хвостиками, з зернами блідо-жовтого кольору, в середині яких ще не утворилася характерна вм'ятинка. Крім продуктів, також не забудьте підготувати банки з кришками та контейнери для заморожування.

Інгредієнти:

  • сырая кукуруза в початках – 20 шт.
  • сіль - 1,5 ч.л.
  • цукор – 4-5 ст.
  • оцет столовий 9% - 2 ст.
  • вода – 1 л.

Кукурудза, фото: Знай.ua

Як законсервувати кукурудзу:

Початки очистіть від зеленого листя, помийте, помістіть у контейнер для заморожування та відправте в морозильну камеру на ніч. Вранці дістаньте та розморозьте при кімнатній температурі. Переморожування кукурудзяного зерна зробить його більш ніжним, соковитим та пружним. Після повного розморожування гострим ножем зріжте зерна максимально близько до початку.

Зерна складіть у каструлю і проваріть 15-20 хвилин. Солити під час варіння не потрібно. Після закінчення варіння злийте воду і процідіть в окрему каструльку - на ній варитимемо розсіл. У 1 літр такого відвару додайте цукор, сіль та оцет. Прокип'ятіть маринад 5 хвилин.

Зерна кукурудзи розкладете по банках, не досипаючи до верху 2 см. Залийте маринадом і закрийте кришками (не закочуйте). Банки з вмістом поставте в каструлю з водою так, щоб вода доходила до половини банки і стерилізуйте щонайменше 45 хвилин. Після закінчення стерилізації закатайте банки звичним способом і залиште до повного остигання при кімнатній температурі, перевернутими догори дном.

Молода дівчина, яка дивиться на кукурудзу

Раніше ми повідомляли, що більше ніколи не купуватимете в магазині: приготуйте вишуканий вершковий сир із несподіваного інгредієнта.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Тарифный нокаут в канун зимы: как изменятся цены на водоснабжение в октябре

Время новых возможностей и внутренней гармонии: гороскоп на 5 октября

Кому нужно надеть серебрянные кольца 5 октября и как встретить богатого мужчину: приметы запреты на Харитины

"Завершится весной": астролог предсказал, в каком году в Украину придет мир

Ленивые творожные булочки: Татьяна Литвинова дала рецепт быстрой закуски из лаваша

Как подготовить грядки под огурцы осенью: секреты хорошего урожая от опытных фермеров

Ароматные стейки из цветной капусты: судья "Мастер Шеф" дала простой рецепт

Как сохранить рассаду земляники до весны: эксперты дал советы, как правильно подготовиться к зиме

Медиум Анна Атаманова рассказала о новом генсеке НАТО и перспективах вступления Украины: «Есть уже прописанный план»

Для парней в вузах введут новое правило: придется пройти каждому

Как вырастить петрушку и укроп в квартире: главные правила и секреты

Страшнее токсикомании: соцсети заполонил новый смертельный тренд среди подростков

Украинцам отключают лифты: заставляют "сктдываться" на новые

Простой хлеб на закваске без замеса: "Мастер Шеф" дал легкий и вкусный рецепт

Деньги украинским студентам в Польше: кто и сколько может получить