Солодша, ніж у супермаркеті: як зробити консервовану кукурудзу самому, рецепт

Солодша, ніж у супермаркеті: як зробити консервовану кукурудзу самому, рецепт

Під час літнього сезону багато хто любить варити цукрову кукурудзу, але іноді не вистачає сил, щоб з'їсти її всю.

У таких випадках можна подбати про запаси на холодну зиму та законсервувати пару баночок.

Консервована кукурудза, фото suseky

Кукурудза молочна і зовсім молода не годиться, як і стара. Вибирайте невеликі качани з потемнілими, але не сухими хвостиками, з зернами блідо-жовтого кольору, в середині яких ще не утворилася характерна вм'ятинка. Крім продуктів, також не забудьте підготувати банки з кришками та контейнери для заморожування.

Інгредієнти:

  • сырая кукуруза в початках – 20 шт.
  • сіль - 1,5 ч.л.
  • цукор – 4-5 ст.
  • оцет столовий 9% - 2 ст.
  • вода – 1 л.

Кукурудза, фото: Знай.ua

Як законсервувати кукурудзу:

Початки очистіть від зеленого листя, помийте, помістіть у контейнер для заморожування та відправте в морозильну камеру на ніч. Вранці дістаньте та розморозьте при кімнатній температурі. Переморожування кукурудзяного зерна зробить його більш ніжним, соковитим та пружним. Після повного розморожування гострим ножем зріжте зерна максимально близько до початку.

Зерна складіть у каструлю і проваріть 15-20 хвилин. Солити під час варіння не потрібно. Після закінчення варіння злийте воду і процідіть в окрему каструльку - на ній варитимемо розсіл. У 1 літр такого відвару додайте цукор, сіль та оцет. Прокип'ятіть маринад 5 хвилин.

Зерна кукурудзи розкладете по банках, не досипаючи до верху 2 см. Залийте маринадом і закрийте кришками (не закочуйте). Банки з вмістом поставте в каструлю з водою так, щоб вода доходила до половини банки і стерилізуйте щонайменше 45 хвилин. Після закінчення стерилізації закатайте банки звичним способом і залиште до повного остигання при кімнатній температурі, перевернутими догори дном.

Молода дівчина, яка дивиться на кукурудзу

Раніше ми повідомляли, що більше ніколи не купуватимете в магазині: приготуйте вишуканий вершковий сир із несподіваного інгредієнта.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ