Справжній рататуй: "Мастер Шеф" Глинська розкрила секрет приготування знаменитої страви
Переможниця одного із сезонів, екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як приготувати класичну французьку страву, яка чудово поєднується з рибою, м'ясом чи може бути самостійним частуванням за столом.
Інгредієнти:
- 400 г кабачків
- 400 г баклажанів
- 400 г кабачків
- 400 г томатів
- 300 г болгарського перцю
Для соусу:
- 500 г томатів
- 300 г болгарського перцю
- 100 г цибулі
- 200 г моркви
- Ароматна олія з травами (базилік, орегано, розмарин)
- Сіль за смаком
- Чорний перець за смаком
Приготування:
Наріжте цибулю дрібними кубиками, натріть моркву на тертці. Обсмажте цибулю та моркву на сковороді з маслом. Зніміть шкірку з томатів, наріжте їх дрібними кубиками та додайте до обсмажених овочів, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Посолити, поперчити і тушкувати на слабкому вогні близько 10 хвилин. Болгарський перець запікайте в духовці, зніміть шкірку і додайте в овочеву суміш. Усі разом подрібніть блендером.
"Мастер Шеф" Глинська додає, далі наріжте всі овочі кільцями. Після цього почніть укладати овочі чарками, чергуючи кабачок, помідор, баклажан, цукіні.
У форму для запікання налийте приготований соус, потім викладіть по колу спіраль зі стопок овочів. Зверху полийте олією із травами, розповідає "Мастер Шеф" Глинська. Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте рататуй 40-50 хвилин.