Справжній український смак: Клопотенко та Ольга Харлан показали рецепт неймовірної страви з реберець

Справжній український смак: Клопотенко та Ольга Харлан показали рецепт неймовірної страви з реберець

Євген Клопотенко та фехтувальниця Ольга Харлан, яка стала зірковою гостею кулінарного проєкту "Пекельні борошна", показали, як приготувати шпундру – традиційну українську страву зі свинини та буряка, згадка про яку є в «Енеїдї» Котляревського. Шоу вийшло на YouTube-каналі "СТБ".

Для цього рецепту Євген Клопотенко бере такі інгредієнти:

  • свинячі ребра - 0,5 кг (бажано, щоб там не було багато жиру)
  • цибуля - 1 шт.
  • буряк - 5 шт. (середнього розміру)
  • сметана - 100 г
  • солодка гірчиця - 20 г
  • хрін - 20 г
  • молоко - 100 мл
  • вершкове масло - 50 г
  • сіль, чорний перець

Свинячі ребра Євген Клопотенко розділяє на окремі реберця, цибулю розрізає на великі шматки, разом складає сотейник і ставить запікатися в розігріту до 180° духовку на 30-40 хвилин — головне не пересушити реберця.

Буряки кожен окремо загортаємо в фольгу та запікаємо в духовці півтори години. Після цього Клопотенко дає бурякам деякий час охолонути, чистить їх від шкірки та нарізає середнім кубиком.

Реберцям також даємо трішки охолонути.

Далі беремо одну цибулину, нарізаємо дрібним кубиком і обсмажуємо її на розігрітій пательні з маслом. До обсмаженої цибульки додаємо буряк, а потім і реберця.

Щоб приготувати соус Євген Клопотенко змішує сметану, солодку гірчицю та хрін. Додаємо до пательні соус та 100 мл молока і тушкуємо деякий час, щоб зайва рідина випарувалася.

"Беремо 50 г верчкового масла і на цьому вершковому маслі обсмажуємо буряки та цибулю, додаємо сіль, чорний перець і насолоджуємось", — додав Клопотенко.

Останні новини України:

Нагадаємо, суддя "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська дала покращений рецепт фаршированих помідорів.

Як повідомляла Politeka, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський дав рецепт смачного кисло-солодкого соусу.

Також Politeka писала, що Ектор Хіменес-Браво з "Мастер Шеф" дав рецепт трендової страви для сніданку.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ