Спробуйте приготувати баклажани так: геніальний рецепт від судді "Мастер Шеф" Ярославського
У себе в Instagram відомий шеф-кухар, ресторатор, суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився рецептом запечених баклажанів із томатним соусом і сиром.
Для цього рецепту нам знадобляться такі інгредієнти:
- баклажани - 3 шт. (великі)
- помідори - 800 г
- часник - пів голівки
- олія оливкова
- сіль, чебрець, орегано, базилік - за смаком
- шматочок улюбленого сиру ("Мастер Шеф" Володимир Ярославський узяв із білою та блакитною пліснявою)
Баклажани "Мастер Шеф" Володимир Ярославський вздовж розрізає навпіл і робить на мʼякоті надрізи майже до шкірки, щоб швидше та рівномірніше пропеклися.
Половинки баклажанів "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поливає оливковою олією, солить і відправляє в розігріту до 180 градусів духовку запікатися до готовності (приблизно 30-40 хвилин).
Помідори розрізаємо навпіл та складаємо в форму для запікання, теж підсолюємо, додаємо трішки олії, ароматні трави, очищені зубчики часнику та запікаємо теж при 180 градусах протягом 35-40 хвилин.
Запечені помідори перетираємо через сито. Якщо томат дуже рідкий, то "Мастер Шеф" Володимир Ярославський трішки випарює його на пательні.
Мʼякоть запечених баклажанів розминаємо виделкою, залишаючи шкірку цілісною, за необхідності досолюємо, додаємо томатний соус, листочки базиліку та шматочки сиру. Запікаємо баклажани з сиром іще приблизно 10-12 хвилин – і можна насолоджуватися.