Такий смак усім сподобається: "Мастер Шеф" Глинська дала швидкий рецепт булочок з маком та горішками
Переможниця та колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася рецептом неймовірно смачних пісних булочок з маково-горіховою начинкою.
Інгредієнти для тесту:
- Борошно – 250 г
- Розпушувач – 8 г
- Цукор - 50 гр
- Сіль – щіпка
- Вода – 100 г
- Соняшникова рафінована олія – 40 г
Інгредієнти для начинки:
- Мак – 100 г
- Волоські горіхи – 100 г
- Цукор - 120 гр
У мисці змішайте воду з цукром, олією та щіпкою солі.
Просійте борошно з розпушувачем і додайте рідку суміш. Замісіть тісто до однорідного стану, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.
Загорніть тісто в плівку і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Мак замочіть у теплій воді на 30 хвилин, потім процідіть. Волоські горіхи обсмажте в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 10 хвилин.
"Мастер Шеф" Глинська додає, розмочений мак, обсмажені горіхи та цукор перебийте у блендері до пастоподібної консистенції. Розкотіть тісто прямокутник розміром приблизно 35х30 см. Завдяки особливій структурі тіста, воно не липне до поверхні, тому борошно для розкочування не потрібно.
Поступово розподіліть маково-горіхову начинку по розкатаному тесту. Поверніть тісто в тугий рулет і розріжте його на шматочки завтовшки близько 3 см.
Викладіть сформовані булочки на лист, застелений пергаментним папером. Випікайте булочки у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.