Таких смачних маринованих огірків ви ще не їли: рецепт від фіналістки "Мастер Шеф"
Суперфіналістка дванадцятого сезону кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як приготувати кисло-солодкі огірки в томатному соусі.
"Що може бути краще, ніж смачна закуска з огірків взимку?) Правильно — нічого. Тому і пропоную приготувати пікантні, хрусткі кисло-солодкі огірки", – радить зірка "Мастер Шеф".
Щоб приготувати кисло-солодкі огірки в томатному соусі на зиму, "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- огірки — 2 кг
- цибуля ріпчаста — 1 кг
- сіль — 2 ст.л.
- оцет яблучний — 150-200 г
- цукор — 200 г
- олія — 1 склянка
- томатна паста — 150 г
З цієї кількості інгредієнтів у зірки "Мастер Шеф" вийшло три банки обʼємом 820 мл і додатково тарілочка маринованих огірків на вечерю.
Огірки "Мастер Шеф" Ольга Рябенко вимиває, чистить від шкірки, нарізає кільцями та складає в миску. Цибулю нарізаємо півкільцями, додаємо до огірків, солимо та перемішуємо.
В окремій ємності готуємо маринад: змішуємо до однорідності оцет із цукром, олією та томатною пастою. Прогрівати маринад попередньо не потрібно, просто заливаємо ним огірки та перемішуємо.
Викладаємо огірки з цибулею та соусом у банки, накриваємо кришками та стерилізуємо 10 хвилин. Після цього закручуємо кришки, ставимо банки догори дном і лишаємо до повного охолодження.
"Раджу зберігати та готувати ці огірочки вже зараз, і взимку ви подякуєте собі)", – додала "Мастер Шеф" Ольга Рябенко.