Тане в роті: рецепт дуже м'якого торта з вершковим кремом та домашньою глазур'ю

Тане в роті: рецепт дуже м'якого торта з вершковим кремом та домашньою глазур'ю

Торт відрізняється від класичного тим, що не вимагає розкочування коржів, але при цьому зберігає всю свою ніжність і насичений шоколадний смак, адже перед подачею потрібно залишити його на просочення і лише через кілька годин нарізати до столу, поділилася фудблогер "Alinaumami" .

Інгредієнти:

Для крему:

  • Молоко – 1 л
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 200-250 г
  • Крохмаль – 5-6 столових ложок
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Олія вершкове або вершки 33% - 350 г

Для тесту:

  • Яйця – 6 шт.
  • Цукор – 200-250 г
  • Сода – 1,5 чайної ложки
  • Лимонний сік – 1,5 чайної ложки
  • Сметана 20% - 300 г
  • Олія вершкове – 200 г
  • Мед – 2 столові ложки
  • Какао - 100 г
  • Борошно – приблизно 400 г

Для глазурі:

  • Вершки або вершкове масло - 4 столові ложки
  • Шоколад – 50-70 г
  • Горішки – до смаку

Спосіб приготування:

Приготування тіста:

Збийте яйця із цукром до пишної маси. Додайте соду, гашену лимонним соком, сметану, розтоплену олію, мед та какао. Добре перемішайте. Поступово додайте борошно, замішуючи тісто. Воно має вийти однорідним і не надто густим.

Розділіть тісто на 3-4 рівні частини. Кожну частину випікайте у розігрітій до 180°C духовці приблизно 15-20 хвилин до готовності. Використовуйте форму, застелену пергаментним папером.

Приготування крему:

У каструлі змішайте молоко, яйця, цукор, крохмаль та ванільний цукор. Поставте на середній вогонь і постійно помішуючи, доведіть до загусання. Зніміть з вогню і дайте крему трохи охолонути.

Збийте масло або вершки і поступово додавайте їх в крем, продовжуючи збивати до отримання однорідної маси.

Складання торта:

Кожен корж щедро промажте кремом. За бажання, посипте кожен шар горішками. Складіть коржі один на одного, формуючи торт.

Приготування глазурі:

Розтопіть вершки або вершкове масло разом із шоколадом на водяній бані або в мікрохвильовій печі, перемішуючи до однорідності.

Покрийте верх і боки торта отриманою глазур'ю. Залишіть торт пропитуватися в холодильнику щонайменше на 4-5 годин, а краще на ніч.

Цей соковитий крабовий салат першим зметуть зі столу: цікавий рецепт.

Як швидко приготувати лаваш із крабовими паличками: простий рецепт соковитої закуски.

Рецепт улюбленого крабового салату по-новому: все змінить один інгредієнт.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ