Тепер жодного вінегрету: рецепт запеченого буряка з горіхами та сиром
Осінь - це час, коли природа радує нас великою кількістю овочів і фруктів, що дозволяє експериментувати на кухні.
Якщо ви втомилися від традиційних рецептів з гарбузом, грушами чи грибами, то пропонуємо скуштувати бюджетний та незвичайний рецепт запеченого буряка з сиром фета та волоськими горіхами.
Ця страва не тільки смачна і корисна, але і по-справжньому зігріває, ідеально підходить для осінньої вечері.
Запечений буряк з фетою та волоськими горіхами
Інгредієнти:
- Буряк - 4 штуки (середнього розміру)
- Сир фета - 150 г
- Волоські горіхи - 50 г
- Оливкова олія - 2 столові ложки
- Бальзамічний оцет - 1 столова ложка
- Сіль, перець - за смаком
- Гарнір (петрушка або кінза)
Спосіб приготування:
-
Розігрійте духовку до 200 °C. Буряк ретельно помийте, не очищаючи від шкірки, загорніть у фольгу і відправте запікатися в духовку на 45-60 хвилин (залежно від розміру). Вона має стати м'якою, коли ви проколюєте її вилкою.
-
Поки буряк готується, підсмажте горіхи на сухій сковороді до легкого золотистого кольору, щоб вони розкрили свій аромат. Потім наріжте їх великими шматочками.
-
Коли буряк буде готовий, дайте йому трохи охолонути, після чого очистіть від шкірки і наріжте тонкими кружальцями.
-
Викладіть буряк на тарілку, полийте оливковою олією та бальзамічним оцтом, посоліть і поперчіть до смаку.
-
Додайте зверху шматочки фети та волоські горіхи. Прикрасьте страву свіжою зеленню для кольору та аромату.
Ви легко можете перетворити страву на салат, додавши листя. Або ж ви можете не нарзувати буряк, а дістати посеред овочів і засипавши фету і горіхи всередину - вийде відмінна закуска.
Раніше ми повідомляли про маринований перець із часником за 30 хвилин: рецепт, з яким не треба чекати зими.