Тертий пиріг із яблуками, який завжди виходить ідеальним: шеф-кухар дала простий рецепт
Шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати легкий і дуже смачний тертий пиріг із яблуками, або ж із іншою начинкою на ваш смак.
Для тіста нам знадобляться такі інгредієнти:
- борошно пшеничне - 250 г
- масло вершкове (холодне) - 150 г
- яєчний жовток - 1 шт.
- вода (холодна) - 30 г
- сіль - дрібка
- розпушувач - 2 г
- цукор - 70 г (пиріг виходить не дуже солодким, за бажанням можете додати більше)
Для начинки:
- яблука - 3 шт.
- цукор і кориця - за смаком (шеф-кухар додала 2 ст.л. цукру і 0,5 ст.л. кориці)
- лимонний сік - 1 ст.л.
- за бажанням можна додати горішки
До борошна додаємо сіль, розпушувач, цукор і масло, нарізане кубиками, швидко перемішуємо, щоб масло не текло. Слідом додаємо воду, яєчний жовток і замішуємо цупке, але мʼяке тісто. Готове тісто ділимо на дві частини (2/3 і 1/3) та відправляємо в холодильник чи морозильник.
Яблука для начинки чистимо на натираємо на крупній тертці, збризкуємо лимонним соком, додаємо цукор, корицю та перемішуємо. Викладаємо терті яблука на суху сковорідку та готуємо приблизно 10 хвилин, періодично помішуючи. У результаті яблучна начинка має стати сухенькою, лишаємо її остигати.
Більшу частину тіста викладаємо в форму (шеф-кухар використала форму 12х24 см), на нього рівномірно викладаємо яблучну начинку, а зверху натираємо на тертці меншу частину тіста.
Випікаємо яблучний пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин до румʼяності. Нарізаємо пиріг, поки теплий.