Це не звичайне варення: рецепт консервованого гарбуза з яблуками та родзинками
Мало хто знає, але яблуко відмінно доповнює гарбуз, тому поки триває сезон, обов'язково приготуйте консервовані ласощі, які допоможе пережити цю похмуру та холодну зиму.
Для приготування неймовірного гарбуза кулінарам знадобиться чимало різних прянощів та спецій, які в сукупності дарують неймовірний смак та аромат.
Це не варення і не цукати, а щось унікальне. Рецепт при цьому максимально простий і не вимагає багато часу на приготування.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 кг
- Яблука – 1 кг
- Родзинки – 300 г
- Цукор - 700 гр
- Лимон - 1 щука
- Апельсин – 1 штука
- Молота кориця – 1 ст.
- Гвоздика – 0,5 ч.л.
- Кардамон – 0,5 ч.л.
- Мускатний горіх – 0,5 ч.л.
- Бадьян - 0,5 ч.л.
Процес приготування, покроковий рецепт:
- Подрібніть усі спеції у блендері і змішайте з цукром.
- Наріжте кубиком гарбуз, яблука та м'якоть апельсина.
- Змішайте все разом, додайте цукор, родзинки, трохи цедри, сік цілого лимона та склянку води.
- Гасіть все на середньому вогні приблизно півгодини після кипіння.
- Розкладіть заготівлю по банкам і стерилізуйте ще 15 хвилин у каструлі з водою, а потім закатайте.
Раніше ми повідомляли, що можна не тільки з куркою і краще, ніж у Макдональдсі: рецепт кабачкових нагетсів.
Поделиться сюжетом